Nieuwsbericht

Investeren in een veilige haven

Licht, lucht en luxe: driemaal L is scheepsrecht bij Zuidzicht in Hasselt. Hier woon je aan het water in een van de stijlvolste steden van België. Je meert aan op de Blauwe Boulevard. De nieuwste en meteen ook smaakvolste buurt van Hasselt. Hier vloeien shopping, horeca, rust, groen en recreatie naadloos in elkaar over. Een plek waar de huurprijzen boomen. Projectontwikkelaar Kolmont maakt investeren bovendien érg makkelijk. Een unieke verhuurdersservice garandeert een maximaal rendement met een minimum aan zorgen.

Hier woon je niet in appartementen maar in Waterfrontflats?

Inderdaad. Die naam is toepasselijk. De zuidwestelijke oriëntatie en de gevelhoge ramen garanderen fantastische panorama’s op het water en de skyline van Hasselt. Ze laten het licht ongestoord doordringen tot in álle leefruimtes. Binnen gaan ruimte en luxe hand in hand. De terrassen zijn bovendien buitengewoon groot: tot meer dan 300 m². Ze nodigen uit tot lezen, relaxen, tafelen, aperitieven … In één woord: genieten! Met hun gelaagdheid, witte kleur en afgeronde hoeken geven ze het gebouw het ranke silhouet van een mondain cruiseschip.

En dat alles op een boogscheut van de historische binnenstad?

Klopt. Wandelen naar het centrum is trouwens een genot. De kade aan de kanaalkom werd verlaagd en de promenade is voorzien van zitbanken en een elegante bomenrij. Het nieuwe Demerpark brengt de groene long rond Hasselt tot aan de Blauwe Boulevard. De buzz van de stad of de ademruimte van de natuur? Zuidzicht heeft het allemaal.

Knauf Zuidzicht 5873 0914
"Zuidzicht: een luxecruise in de stad"

De cijfers dan. Is Limburgs vastgoed nu écht goedkoper?

Ja. De prijs van een woning of appartement ligt hier lager dan in de rest van Vlaanderen. Maar als we naar de evolutie kijken, is Limburg de primus van de klas. In het eerste kwartaal van 2019 steeg de prijs van een open bebouwing met maar liefst 7,3 procent. Bijna een procent hoger dan het Vlaamse gemiddelde. Voor appartementen is het verschil zelfs dubbel zo groot: 4,3 procent ten opzichte van 2,7 procent. Kortom: Limburg zit in de lift. De kadastrale cijfers bevestigen dat. Hasselt wordt steeds populairder. De huurprijzen van appartementen stegen in de eerste helft van 2019 met meer dan 12 procent. Daarmee komt de provinciehoofdstad in de top vijf van de duurste huurprijzen in België. Kortom: investeren in opbrengsteigendom loont hier. Misschien wel meer dan ooit.

Investeren en verhuren kan nu ook zonder kopzorgen?

Dat klopt. Met onze verhuurdersservice Kolmont Invest nemen wij elke zorg over. Volledig. Investeerders hoeven zich niets meer aan te trekken van hun opbrengsteigendom. Onze experts kennen de huur- en woonmarkt. Door en door. Ze zoeken huurders, regelen het papierwerk en zorgen voor de financiële opvolging. Ook een waterlek of deurklink repareren is er niet meer bij. Kolmont Invest neemt alle huisbaastaken over: de keuze van bouwmaterialen, interieurinrichting, herstellingen en zelfs het innen van de huurgelden. De verhuurder beslist zelf hoe ver hij of zij hierin wil gaan.

De conclusie?

Die is helder als water. Hasselt is hip en Zuidzicht maakt indruk. Dus nu investeren in dit project is een slimme zet. Het rendement is een veelvoud van dat van uw spaarboekje. En hoger dan het Vlaamse gemiddelde. Kers op de Limburgse vlaai: u moet er heel weinig voor doen. Behalve achteroverleunen en genieten. Investeren in Zuidzicht is inschepen op een onvergetelijke cruise. For life!

Neem contact op